V neděli 9.10. byl kvalifikačním turnajem v Benátkách n/Jiz. zahájen další ročník Supermini Tour - seriálu turnajů v minivolejbale pro přípravky. Druhý ročník SMT bude kromě kvalifikace obsahovat ještě šest turnajů, tzn. že se (zatím) 29 přihlášených týmů sejde na turnaj každý měsíc až do dubna 2012, kdy na závěrečném turnaji bude celý ročník ukončen a vyhodnocen. I v letošní sezóně se série turnajů zúčastní týmy z minimálně pěti oddílů a nově bude oddělena soutěž pro pokročilejší děti z přípravek ročníku 2000 a mladších, které budou hrát tzv. modrý minivolejbal a pak pro děti roč.2002 a ml. které by měly hrát volejbal oranžový, tedy s chytáním. Do mladší kategorie oranžového MV se přihlásilo do kvalifikace 12 týmů, v kategorii modrého MV pak týmů dokonce 17 a Benátky pro kvalifikaci doplnily družstvo osmnácté.

Po slavnostním zahájení nového ročníku byly rozehrány zápasy kvalifikace boji ve skupinách. U modrého MV se týmy střetly v tříčlenných skupinách, z nich pak byly nasazeny podle pořadí do mezikola a nakonec se stejně umístěné týmy ve skupinách z mezikola, sešly ve finálových skupinách o umístění. U oranžového minivolejbalu byl systém jednodušší, když z šestičlenných základních skupin postoupily týmy dle umístění rovnou do skupin o pořadí. Během kvalifikace tak bylo sehráno v modrém minivolejbale 63 a v oranžovém 42 zápasů hraných na 15 minut čistého času. Celkém tedy proběhlo v neděli 9.10. v hale v Benátkách přes sto utkání v minivolejbale.

Oranžový minivolejbal ovládly domácí týmy VK Benátky. V kvalifikaci zvítězil tým G před H družstvem, třetí pak byl Spartak Pečky D a čtvrtý Sokol Mnichovo Hradiště H (ve složení Javůrková, Choutková a Benišová). Kluci z F týmu Sokola MH (Bígl, Janoušek a Pazour) skončili na šestém místě a G tým nejmladších nadějí (Kováč M, Pazourová a Tvrzníková V.) sbírali zkušenosti, ale na víc než na 12.místo to v kvalifikaci nestačilo.

Pořadí oranžového MV: 1.Benátky G, 2.Benátky H, 3.Pečky D, 4.Sokol MH H, 5.Kralupy E, 6.Sokol MH F, 7.Kralupy F, 8.Brandýs D, 9.Pečky C, 10.Brandýs C, 11.Benátky F, 12.Sokol MH G

V modrém minivolejbale byly favorizované loňské úspěšné týmy Sokola Mh a Benátek, ale do konečného pořadí důrazně promluvily i týmy Kaučuku Kralupy. Naše přestavěné a vyrovnané týmy sice bojovaly o nejvyšší příčky, ale k úplné spokojenosti vždy krůček chyběl. A tým (ve složení Kováč F., Ponocný a Tvrzník) sice splnilo roli favorita a probojovalo se do finále, ale zde podlehlo Kaučuku Kralupy A. B tým (Abrahám, Kováč J., Kysela) ve finálové skupině podlehlo Kralupům A a zbyl na ně tak jen boj o třetí místo v němž kluci podlehli družstvu VK Benátky A. Do třetice C tým (Hrdlička, Hyka, Konejl) v boji o páté místo podlehl VK Benátky C a také D družstvo si vybojovalo osmým místem postup do první ligy! Z osmi týmů v první lize bude tak Sokol Mn.Hradiště mít plné 50% zastoupení. To si myslím je více než úspěšné vystoupení našich týmů, ačkoli zatím neobsadily mety nejvyšší.

Pořadí modrého MV: 1.Kralupy A, 2.Sokol MH A, 3.VK Benátky A, 4.Sokol MH B, 5.VK Benátky C, 6.Sokol MH C, 7.Kralupy B, 8.Sokol MH D, 9.Benátky D, 10.Sokol MH E, 11.Kralupy D, 12.Benátky B, 13.Benátky E, 14.Brandýs A, 15.Kralupy C, 16.Pečky A, 17.Pečky B, 18.Brandýs B

Další turnaj SMT se bude konat v neděli 20.11. a bude ho hostit Mn.Hradiště. Za podporu v kvalifikaci i celém ročníku děkujeme partnerům SMT, kterými jsou firma GALA a.s. Prostějov, ZPŠ Ml.Boleslav, Český volejbalový svaz, Česká obec Sokolská a další partneři. Naviděnou za měsíc v MH.