Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 6. 2014

Sezona 2013/14

 Sláva!

Když jsme se s ženami 20.4.2010 poprvé sešly na kurtech, aby se myšlenka žénského volejbalového týmu v Brandýse stala skutečnou, věděly jsme, že to nebude jen tak. Neohroženě jsme se hned přihlásily do Krajského přeboru ač bylo jasné, že úspěchy očekávat nemůžeme. V dalších letech jsme si věřily podstatně víc, ale stále naše forma, hráčské umění či sehranost týmu nebyly dostatečně konkorenceschopné a my sezóny ukončovaly na posledním místě. 

Letošní ročník však přináší změnu. Již po podzimní části jsme držely krásné 7. místo z devíti přihlášených ženstev (mužstvo se dámskému týmu opravdu říct nedá) a to při dosažení 13 bodů. Podařilo se nám hladce porazit rivalky z Odolky a Mělníka a získat 3+6 bodů. Pořádně jsme potrápily i týmy Kostomlat a Neratovic, kde jsme uhrály vždy bod (tedy celkem 4) za prohranou remízu. Konečná podzimní tabulka vypadala poměrně příznivě neb Odolena Voda byla nad námi jen o jeden bod.

Do jarní části jsme měly tedy jasný plán dostat se o stupeň výš. Ač se nám podařilo uhrát nečekaně jeden bod proti stálicím na 1. místě tabulky z Nymburka,  v jiných zápasech, kde jsme zisk bodů očekávaly, se nám to nepodařilo (např. Odolka, Neratovice). Před posledními zápasy jsme propočítavaly naše možnosti a bylo jasné, že 6. místo v celkové tabulce bude asi nedosažitelné. Na poslední mistrák do Mělníka jsme jely s tím, že musíme uhrát alespoň bod, aby nás právě naše soupeřky nepřeskočily. Byl to velký boj,ale s nasazením všechy sil se nám to podařilo.

Konečné 7. místo je pro nás velkým úspěchem. A co stojí za zlepšením naší hry? Tréninkem to asi nebude, ač se snažíme, často se scházíme v malém počtu a tak si můžeme sice vylepšovat herní činnosti jednotlivce, ale volejbal je přeci jen týmová hra a i souhru s ostatními je nutné trénovat a vylepšovat. To si necháme jako závazek do další sezony. Určitě nám pomohla účast 3 hráček na Letním volejbalovém kempu v České Třebové - náhradní úder si tam Hanka nacvičila dokonale a její body nám opravdu pomáhaly. Velkou posilou nejen herní, ale i morální je Marika, která naši hru povyšuje na občasnou pěknou podívanou. Evička, která se sžila se svým postem univerzální hráčky, získavala body nejen útokem,ale i smrtícím podáním. Hlavní smečkařka Radu, která poctivě celý rok trénovala byla i v letošním roce naší oporou. Blokující Renča obzláště v jarní části zaznamenala několik bodů i z pěkného útoku. Turbo Mirra vystřídala několik postů, vždy dle aktuální potřeby, ale její doménou zůstává smeč a především vynikající hra v poli. I střídající Týnka, která nás doplňuje spíše při menší účasti na zápase, svým blokem či překvapivou smečí uhrávala body. Obrovský dík a poklona patří Kamče a Denise, starším žákyním, které se nebojí nejen nás, ale ani našich soupeřek a v případě nouze nás doplňují. 

Máme co zlepšovat, ale letošní ročník se nám vyvedl. Doufám, že jsme se odrazily ode dna a už budeme jen stoupat :)  DÍKY ŽENY!

vol.jpg

Mirra, Evička, Marika, Kamča 

Viki, Tynus, Hanka

a určitě tam vidíte i Renču, Radu, Týnku a Denču

PS: Díky všem fanouškům (a Fanouškovi) za podporu, protože bez toho publika nám to tak dobře nejde!